Tym razem bohaterem konkursy są potrawy, które nieco odeszły w zapomnienie. Kiedyś stanowiły ważny element każdego obiadu, a nawet stanowiły jego główne danie. W związku ze zmianą stylu życia zupy rzadziej goszczą w naszym codziennym menu. Szkoda, ponieważ są źródłem wielu cennych i zróżnicowanych składników odżywczych, a do tego są proste w wykonaniu. Teraz ich przyrządzenie jest jeszcze prostsze dzięki firmie SYS i jej serii Dania Babci Zosi, które powstają z suszonych warzyw na zielonym Podkarpaciu.
Weź udział w konkursie i zdobądź swój zestaw pysznych i zdrowych zup!
W naszym konkursie możesz zdobyć jeden z 5-ciu zestawów z: botwinką, barszczem czerwonym, barszczem ukraińskim, zupą cebulową i zupą z soczewicy w każdym zestawie.
Opisz, którą z pięciu wymienionych zup wybrał(a)byś jako jedno z dań na przyjęciu dla najbliższych i dlaczego właśnie ją.
Zadanie to wraz podaniem autora pracy należy przesłać na nasz e-mail tj.: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć. W temacie maila należy wpisać: Zgłoszenie – Zupy Babci Zosi
Zasady udziału w akcji
1. Niniejsza akcja konkursowa organizowana jest przez portal www.serwisuroda.pl. Rozpoczyna się ona dnia 28 lipca 2015 roku. Od tej daty można rozpocząć przesyłanie zgłoszeń konkursowych na zasadach opisanych powyżej.
2. Zgłoszenia konkursowe należy przesyłać do dnia 23 sierpnia 2015 włącznie. Każde zgłoszenie konkursowe musi być podpisane imieniem i nazwiskiem autora zgłoszenia (opcjonalnie jego pseudonimem z facebook i link do tego fanpage autora zgłoszenia) - bez tych danych nie będzie ono rozpatrywane przez redakcję. Później przesłane zgłoszenia również nie będą uwzględniane.
3. Akcja przeznaczona jest dla osób dorosłych, zamieszkałych na terenie Polski.
4. Do zdobycia w ramach niniejszego konkursu jest 5 zestawów zup z serii Dania Babci Zosi. Ich zawartość została przedstawiona w formie tekstowej oraz graficznie powyżej w opisie tej akcji.
5. W niniejszej akcji zostaną nagrodzone zgłoszenia konkursowe pięciu osób, które wybierze redakcja portalu www.serwisuroda.pl z nadesłanych wszystkich ważnych zgłoszeń. Wygranej nie można przenieść na inną osobę w trakcie trwania akcji konkursowej.
6. Autorzy wybranych przez redakcję portalu www.serwisuroda.pl zgłoszeń wyrażają zgodę na wymienienie ich imienia i nazwiska (opcjonalnie pseudonimu) na portalu serwisuroda.pl i/lub jego fanpage. Oznacza to, że każda osoba biorąca udział w tej akcji, automatycznie przesyłając swoje zgłoszenie, wyraża zgodę na podanie jej imienia i nazwiska w chwili wybrania jej zgłoszenia przez redakcję portalu www.serwisuroda.pl.
7. Każda osoba zdobywająca w tej akcji konkursowej opisaną powyżej nagrodę nie ponosi żadnych kosztów z tytułu udziału w tej akcji oraz przesłania do niej tej nagrody. Jednocześnie redakcja portalu www.serwisuroda.pl nie ponosi odpowiedzialności za kwestie związane z wadliwym dostarczeniem nagrody przez firmę kurierską/Pocztę Polską.
8. Nagroda nie może być wymienione na pieniądze w żadnej z sytuacji.
9. Jedna osoba może przesłać jedno zgłoszenie w ramach tej akcji. Osoba, która prześle zgłoszenia konkursowe z różnych adresów e-mail, w chwili wykrycia tego przez redakcję portalu serwisuroda.pl, zostaje wykluczona z udziału w konkursie.
10. Redakcja przedstawi 5-ciu autorów wybranych zgłoszeń konkursowych w komentarzu do tej strony oraz na fanpage portalu www.serwisuroda.pl do dnia 31 sierpnia 2015 roku.
11. Autorzy wybranych przez redakcję prac, którzy w ciągu trzech tygodni od ogłoszenia wyników nie prześlą swoich danych teleadresowych do wysyłki zestawu, tracą prawo do tej nagrody.
Pamiętaj! Jeśli podoba się Tobie ta akcja i chcesz być na bieżąco informowana/y o podobnych konkurach organizowanych przez nasz serwis, dołącz do Fanów naszego fanpage.
Zobacz jak szybko i ławo możesz wykonać chłodnik w upalne lato!
Lekki chłodnik
czas: przygotowanie - ok 30-40 minut
chłodzenie- 3-4 godziny (a najlepiej cała noc)
porcje: 4-6 osób
danie wegetariańskie, bezglutenow
Składniki:
1 opakowanie Botwinki z serii Dania Babci Zosi
1 duże opakowanie jogurtu naturalnego ( ok. 400g)
2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki
1-2 łyżki posikanej mięty pieprzowej
sól, pieprz
Jajka przepiórcze ugotowane na twardo – 12-18 sztuk (po 2-3 jajka na porcję)
Przygotowanie:
Botwinkę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Kiedy zupa się zagotuje, zdejmujemy ją z kuchni i zostawiamy przykrytą na 10-20 minut. Pamiętajmy, że im dłużej zupa postoi pod przykryciem, tym jej smak będzie bardziej intensywny.
Gdy botwinka całkowicie wystygnie, dodajemy jogurt naturalny, posiekane zioła, sól i pieprz do smaku. Bądźmy ostrożni z przyprawami i nie dodawajmy ich w zbyt dużych ilościach na początku gotowania, gdyż po kilku godzinach w lodówce smaki będą mocniejsze. Chłodnik zawsze można doprawić jeszcze przed podaniem. Wszystko dokładnie mieszamy. Gotowy chłodnik wstawiamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc tak, by smaki się przegryzły, a zupa mocno schłodziła. Lekki chłodnik z botwinki najlepiej smakuje z jajkami przepiórczymi i listkami świeżej mięty.
Czytelniku: Zdobywaj punkty i wymieniaj je na ulubione kosmetyki na przełomie roku 2020/2021!
ROSE PATCHOULI
Mgiełka do ciała dla kobiet
NOU
Pojemność:
200 ml
Naturalne SERUM do RZĘS
INVEO
Pojemność:
3,5 ml