Reklama
Konkurs kulinarny – przygotuj potrawę wg przepisu i prześlij jej zdjęcie

Kiełbasy to produkt spożywczy bardzo dobrze znany każdemu. Polska słynie ze smacznych kiełbas, a tradycja ich produkcji sięga bardzo odległych czasów. Na półce w dziale z wędlinami, kiełbasy stanowią bogatą ofertę. Wyróżnia ich różnorodność smaku, kształtu i rodzaju mięsa z którego zostały wyprodukowane. Wbrew temu co się utarło, można na ich bazie przygotować ciekawe propozycje kulinarne – nawet klasycznej wersji z wody można nadać ciekawej odsłony.

 

 

 

W tym kulinarnym konkursie kiełbasa jest głównym bohaterem, choć to nie zdarza się tak często w naszych domowych realiach. Szkoda, ponieważ na bazie kiełbasy można przygotować wiele ciekawych, niebanalnych propozycji. Mamy nadzieję, że właśnie ten konkurs to pokaże.

Oto przepis na nietypowe danie zaproponowane przez firmę Madej Wróbel - kiełbasa z pieca z tapenadą. Tapenada wywodzi się z południa Francji i jest pastą, której głównymi składnikami są oliwki, kapary i oliwa. Magdalena Matynia, główny technolog firmy Madej Wróbel proponuje przygotowanie tapenady w nieco bardziej wyrafinowany sposób - oprócz czarnych oliwek, dodajemy jeszcze koreczki helskie (anchois), suszone pomidory, musztardę rosyjską, ząbek czosnku, natkę pietruszki i sok z cytryny. To wszystko razem miksujemy i łączymy z kiełbasą z pieca Madej Wróbel. W rezultacie tworzymy doskonałą kompozycję na grilla lub patelnię. Danie smakuje najlepiej z ogórkami konserwowymi i świeżą, chrupiącą bagietką.

 

GRILLOWANA KIEŁBASA Z PIECA Z TAPENADĄ
Składniki na 4 porcje

• Kiełbasa z pieca Madej Wróbel 2 sztuki
• Suszone pomidory 1 słoik
• Czarne oliwki (bez zalewy) 1 słoik
• Koreczki helskie 1 małe opakowanie
• Ogórki konserwowe 1 mały słoik
• Musztarda rosyjska 1 słoik
• Ząbek czosnku
• Pęczek natki pietruszki
• Sok z cytryny
• Sól ziołowa, pieprz czarny w młynku


Przygotowanie: Przekrój kiełbasę w poprzek, oddzielając dolną część kiełbasy od górnej. Przygotuj tapenadę: zmiksuj dokładnie oliwki, suszone pomidory, koreczki helskie, czosnek, natkę, sok z cytryny i przyprawy. Rozsmaruj tapenadę na połówce kiełbasy, następnie połóż warstwę musztardy i nakryj górną częścią kiełbasy. Grilluj na ruszcie lub na aluminiowych tackach. Pokrój bagietkę i przygotuj ogórki do podania jako dodatek. Podziel gorącą kiełbasę na dwie części, a jeśli masz duży apetyt, nie przedzielaj i zjedz całą.

Na poniższym filmie możecie zainspirować się w przygotowaniu tego dania.

 

 

 

NAGRODY

Do zdobycia w tym konkursie są zestawy kabanosów firmy  Madej Wróbel składające się z kabanosów wieprzowych, z drobiem oraz pikantnych chilli chorizo.

 

 

 

JAK ZDOBYĆ NAGRODY?

Po 1-sze. Przygotuj danie KIEŁBASA Z PIECA Z TAPENADĄ na podstawie przedstawionego powyżej przepisu.

Po 2-gie. Wykonaj zdjęcie przygotowanego dania i prześlij do nas na adres e-mail: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć. i w temacie tego maila wpisz:  Konkurs KIEŁBASA Z PIECA Z TAPENADĄ Przesyłając zdjęcie, każda osoba oświadcza, że jest jego autorem i jest ono wolne od praw autorskich innych osób. W mailu wraz ze zdjęciem należy podać imię i nazwisko osoby zgłaszającej udział w konkursie lub jej pseudonim.

 

 

ZASADY UDZIAŁU W AKCJI

1. Niniejsza akcja konkursowa organizowana jest przez portal www.serwisuroda.pl i rozpoczyna się dnia 12 października 2015 roku. Od tej daty można rozpocząć przesyłanie zgłoszeń konkursowych na zasadach opisanych powyżej i poniżej.

2. Akcja przeznaczona jest dla osób dorosłych, zamieszkałych na terenie Polski.

3. Przesyłane zdjęcia powinny być formatu jpg, png i nie mogą być większe (cięższe) niż 500 KB.

4. Osoby przesyłające zdjęcia w ramach tej akcji portalu www.serwisuroda.pl, automatycznie potwierdzają, że są ich autorami i/lub prawnymi ich właścicielami. Zdjęcia przesłane w ramach tej akcji nie będą wykorzystywane przez redakcję niniejszego portalu w żadnych innych sytuacjach poza wyłonieniem zwycięzców tej akcji.

5. Zdjęcia należy przesyłać do dnia 31 października 2015 r. włącznie. Później przesłane zgłoszenia nie będą rozpatrywane.

6. Nagrodami w tym konkursie są trzy zestawy kabanosów firmy Madej Wróbel opisane powyżej.

7. W niniejszej akcji zostaną nagrodzone łącznie zgłoszenia konkursowe 3-ch autorów nadesłanych prac tj. wyboru najciekawszych prac (zdjęć) dokona redakcja portalu z wszystkich nadesłanych zgłoszeń.

8. Autorzy zdjęć wybranych przez redakcję niniejszego portalu wyrażają zgodę na ich publikację na tym portalu i jego fanpage, wraz z wymieniem nazw ich autorów podanych w przesłanych zgłoszeniach czyli e-mailach.

9. Osoby zdobywające wymienione powyżej nagrody, nie ponoszą żadnych kosztów z tytułu udziału w akcji oraz przesłania do nich zdobytych nagród.

10. Jedna osoba może przesłać tylko jedno zgłoszenie (zdjęcie). Osoba, która prześle zgłoszenia konkursowe z różnych adresów e-mail, w chwili wykrycia tego przez redakcję portalu www.serwisuroda.pl, zostaje wykluczona z udziału w konkursie.

11. Redakcja przedstawi autorów wybranych zgłoszeń konkursowych na niniejszej stronie w komentarzu do niej oraz na fanpage portalu serwisuroda.pl dnia 9 listopada 2015 roku.








Komentarze
2015-11-05 23:03:34
~Redakcja serwisu UWAGA: Zmiana formuły konkursu!

Otrzymaliśmy od Was sporo maili z informacją, że formuła tego konkursu jest za bardzo złożona, a jednocześnie podobają się Wam nagrody. Postanowiliśmy zmodyfikować zadanie tego konkursu. Aby wziąć udział w konkursie i starać się o nagrodę należy teraz:

Zaproponuj przygotowanie tapenady w swój autorski sposób.

Opis tej propozycji prześlij na nasz mail podany powyżej. Na te zgłoszenia czekamy do 12 listopada 2015 włącznie.
2015-10-12 14:11:50
~Ola W Spodobała się mi formuła konkursu bardzo. Co prawda już po zakupach ale na szczęście zgłoszenia można przesyłać do końca miesiąca czyli jest jeszcze dużo czasu :-)
2015-10-12 12:34:53
~Beatris20 Życzę powodzenia, konkurs nie dla mnie ale forma podoba mi się.

Akcja KONKURS ZABAWA

Czytelniku: Zdobywaj na przełomie roku 2019/20 punkty i wymieniaj je na ulubione kosmetyki!

Czytaj więcej

Przetestowaliśmy

REGENERATING
BODY BALM
Regenerujący
balsam do ciała

Lemon Grass
& Gardenia

Pojemność:
300 ml

NOURISHING SHOWER GEL Odżywczy żel
pod prysznic
Lemon Grass
& Gardenia

Pojemność:
300 ml

Wiadomości branżowe

150 wystawców, 12 czołowych branż beauty, 10 wydarzeń towarzyszących, 30 gwiazd i jedno miejsce – targi B2Beauty Trends Show. Już 16 lutego 2021 roku zapraszamy na PGE Narodowy, by poznać piękną i biznesową stronę Warszawy. Najnowsze trendy w sektorze beauty, warsztaty eksperckie i największe gwiazdy branży. To wszystko...
Koniec lutego to idealny moment na kolejne zakupy i przygotowania do nadchodzącego sezonu wiosna-lato 2020, ale również uzupełnienie garderoby o perełki z sezonu jesień-zima 2019/2020. Powoli, z nadzieją na szybką wiosnę i zielone pąki kwiatów na drzewach, kozaki będą ustępować lżejszym botkom, mokasynom, balerinom oraz...
Czytaj więcej

Mapa Salon & Spa

Salon kosmetyczny?
A może Spa ?
Znajdź na mapie swoje miejsce!
Czytaj więcej
.
Reklama

Dla Niej

Ciąża to radosny czas oczekiwania na dziecko - cieszą się nim zwykle nie tylko przyszli rodzice, ale także ich przyjaciele. Na Zachodzie bardzo popularne jest urządzanie przyjęć przed...
Czytaj więcej

Dla Niego

Często osoby, które starają się żyć zdrowo i aktywnie, zastanawiają się, czy mogą pozwolić sobie na słodką przekąskę. Jak poradzić sobie z zapotrzebowaniem na „coś słodkiego”?...
Czytaj więcej

Porady

Poznaj odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania.
Czytaj więcej
.

Cafe News

Kampania Europejskiej Agencji Wykonawczej ds. Małych i Średnich Przedsiębiorstw (EASME) Sektor tekstylny, odzieżowy, skórzany i obuwniczy (TCLF) to europejski potentat, źródło nowych trendów i innowacji. Szacuje się, że roczny obrót w Europie wynosi ponad 200 mld euro, a około 225 000 firm zatrudnia...Czytaj więcej

Miasto Żyje Modą – 17-23.02.2020 Miasto Żyje Modą to projekt „miejski”, towarzyszący odbywającym się w dniach 19-20.02.2020 Targom Mody Poznań. Jego głównym założeniem jest promocja projektantów, marek modowych, miejsc oraz wydarzeń, które łączy jedno – moda i najnowsze...Czytaj więcej

Sezon na lody nie kończy się na lecie Badanie przeprowadzone przez instytut Kantar Public na zlecenie firmy Koral pokazało, że ponad trzy piąte Polaków (68%) je lody zimą. Co ciekawe lody zimą zdecydowanie chętniej jedzą młodsze pokolenia – wśród młodzieży w wieku 15-17 lat jedzenie lodów zimą...Czytaj więcej

Copyright © 2008 - 2020 COSMED Consulting / serwisuroda.pl